Kikkelisukat.

Facebookin villasukkaryhmissä välillä vilahtelee vitsikkäitä kikkelisukkia. Itsekin keksin moiset tehdä tuolle miehekkäämmälle puoliskolle. Värien valintahan oli sitten haaste. Aluksi mietin käyttäväni Novitan 7 veljestä vanhaa raitalankaa (Hattara), mutta totesin että sellainen pastellipilvi olisi jo liian kieli poskella tehty. Sittenpä sainkin lahjaksi Novitan Majakkasaari-lankaa ja inspiraatio iski. Täydellinen väritys näihin sukkiin!

Malli: Cox Sox, Karin Aida
Lanka: Majakkasaari merihevonen (850) ja Muumitalo mörkö (176)
Puikot: 3mm sukkapuikot, koivu
Näitä oli kyllä hauska tehdä ja piristi kummasti omaa viikkoa, kun reissun päällä kutoi toiselle yllätykseksi kikkelisukkia. 

Ohjettahan sai taas muokata oikein urakalla. Ohje on ohuemmalle langalle, mutta kuvio oli onneksi jaollinen kahdellatoista. Siispä varren kuvioon 60 silmukkaa oli oikein passeli. Resorin kuvion on Jaana Talvitie jakanut Facebookin villasukkaryhmissä. Jalkaterä aiheutti melko paljon päänvaivaa, koska sukan jatkaminen 60 silmukalla olisi tuottanut liian ison sukan. Liian vaikeasti laskettujen silmukkamäärien jälkeen päädyin tekemään jalkaterän 52 silmukalla, jolloin kuvio kertautui neljästi ja jalkapohjassa kulki neljän silmukan leveydeltä raitoja.

Syy, miksi jalkaterän silmukoiden laskeminen oli niin vaikeaa, oli, että päätin kokeilla kiilakavennusten tekemistä jalkapohjaan kolmion mallisena kiilana. Tähän ei varsinaista ohjetta minulla ollut, mutta kuvia ja selityksiä olin jälleen nähnyt Facebookissa. Halusin kokeilla tätä kiilakavennustyyliä, jotta jalkapöydän kuvio saisi jatkua katkeamattomana. Tyylistä on olemassa toki myös ohjeita, jotta pääsee helpommalla, mutta pihi voi mennä työläämmänkin kautta.
Sukkien uusi iloinen omistajakin on oikein tyytyväinen sukkiin. Puin sukat hänelle jalkat, ja annoin luvan katsoa vasta, kun sukat olivat jalassa. Hetki meni ennen kuin väri-ilottelusta kuvio selkeni ja makeat naurut saatiin. 

Kommentit