Kuutar-villapaita

Aloitin keväällä kutomaan villapaitaa, kun näin suunnittelija Sari Nordlundin instagramissa kuvan Kuutar-neuleesta. Pitsikuviot onkin aina ollut enemmän mun mieleen kuin kirjoneuleet, joten ostin ohjeen heti, kun se oli mahdollista. Opiskelijabudjettiin ei millään kuitenkaan mahtunut ohjeen alkuperäiset langat eikä sopivia värejäkään niistä löytynyt, mutta löysin Dropsin valikoimasta edullisemmat vaihtoehdot haluamissani väreissä, jotka ovat todenmukaisimmat ensimmäisessä ja toisessa kuvassa. 
Malli: Kuutar, Sari Nordlund
Lanka: Drops Fabel omenanvihreä (112) ja Drops Kid Silk omenanvihreä (18)
Puikot: 3,5mm ja 3,25mm pyöröpuikot

Paidan langat ovat siis sukkalankaa ja mohairia. Mohair tuo mukavaa pörröisyyttä malliin eikä sukkalankakaan kutita, vaikka se itseäni epäilytti aluksi. Vaikka molempien lankojen värisävyn nimi on omenanvihreä, on mohairlanka kuitenkin huomattavasti vaaleampaa. Se ei kuitenkaan haitannut minua, vaan sävy ero tuo kivaa elävyyttä paidan pintaan.

Aloitin paidan kutomisen jo keväällä huhtikuussa, mutta kun kaarroke oli tehty, alkoi sileän kutominen kyllästyttää. Lisäksi työtä hidasti toisten puikkojen puuttuminen, koska ne olivat kiinni keskeneräisessä huivissa. Siispä huitaisin elokuussa huivin valmiiksi, että sain jatkaa paitaa. Toisten puikkojen vapautuminen nimittäin mahdollisti paidan sovittamisen enkä oikein uskaltanut jatkaa ilman sovitusta, koska tiesin tekeväni kroppaosasta sekä hihoista pidemmät kuin ohjeessa. Tätä varten olin varannut n. 200 metriä ylimääräistä kumpaakin lankaa, ja se riitti haluamaani mittaan. 
Kaiken kaikkiaan mukava projekti, vaikka sileän kutominen tökkikin. Huomaan sen toistuvan villapaitaprojekteissani, mutta osaan siihen jo henkisesti varautua, vaikka silti paidan teossa saattaa tulla pidempiäkin taukoja. Seuraavaan villapaitaani olenkin jo langat tilannut, ja senkin ohje on Sari Nordlundin käsialaa. Lankojen toimituksessa menee kuitenkin noin kuukausi ja sitä ennen on tehtävälistalla useat joululahjat, vaikka niistäkin osa on jo tehty. 


Kommentit