Ólafur-pipo synttärilahjaksi

Jossain välissä mies lipsautti, että sellainen kirjoneulepipo voisi olla kiva. Miehän aloin sitten juonia, milloin ehtisin tekemään sellaisen salassa, jotta kerrankin lahja olisi yllätys. Itselläni oli reissu tuloillaan ennen miehen syntymäpäivää: täydellinen aika salassa kutomiselle! Viime jouluna tein villapaidan lahjaksi miehen pyynnöstä ja tein sen ihan näkösällä. Ihana siis päästä yllättämään.

Malli: Ólafur-pipo, Drops Design 
Langat: Drops Merino Extra Fine sininen sumu (38), farkunsininen (13), tummansininen (20) ja tumma kanerva (35)
Puikot: 3mm ja 3,5mm koivuiset sukkapuikot
Tämä pipohan siis on samaa sarjaa kuin miehelle aiemmin tekemäni villapaita. Paitalankoja jäi muutamia keriä yli, joten langat löytyi jo kotoa. Resorin tein 3mm puikoilla ja kirjoneuletta aloitin 4mm puikoilla, kuten ohjeessa neuvotaan. Käsialallani ja nelosen puikoilla neuleesta tuli melko reikäistä, ja ajattelin, että siitä saattaisi tuulla läpi. Alun kirjoneule meni siis purkuun ja pienempää puikkoa tilalle. 

Valitsin ohjeesta pienimmän koon 56/57, mikä alkoi puikkovaihdoksen jälkeen vähän jännittää. Jatkoin kuitenkin luottavaisin mielin kutomista ja pipo valmistui parissa päivässä. Sovitin valmista pipoa omaan päähäni, johon se oli hieman pieni, mutta miehellä ei samaa määrää hiusta ole työntämässä pipoa päästä. Jätin kuitenkin langat päättelemättä siltä varalta, että pipo olisi pieni. Päättelemättömiä lankoja kun on helpompi purkaa. Onnekseni pipo todettiin sopivaksi ja sai jäädä käyttöön sellaisenaan. 



Kommentit