Ólafur-villapaita vol. 2

Kun tein miehelle edellisen villapaidan, oli puhetta, että tekisin jossain vaiheessa toisen eleettömämmän paidan mm. metsäreissuja varten. Sopivan vihreän värin löytäminen oli kuitenkin haasteellista, koska haluttiin pitää sama lanka kuin ensimmäisessäkin paidassa, joten värivalikoima oli rajallinen. Lopulta valikoitunut lanka oli näyttänyt sopivan metsänvihreältä ruudulla, mutta oli todellisuudessa jotenkin siniseen taittava. Mutta kerta saaja kelpuutti langan, sillä mentiin.

Malli: Ólafur
Lanka: Drops Merino Extra Fine sumuinen metsä (37)
Puikot: 3mm ja 3,5mm pyöröpuikot
Paita on jälleen tehty aivan ohjeen mukaan, paitsi kaulus on omaa sävellystä. Yritin muistella, miten teinkään kauluksen edelliseen paitaan ja samalla kaavalla tein tämänkin. Jälleen yllätyin, kuinka hyvä kauluksesta tulikaan. Paitaan kului n. 13 kerää lankaa. 

Ohjeen lukeminenkin oli oikeastaan helpompaa nyt, kun kuvioihin ei tarvinnut kiinnittää huomiota. Olin jo ennakolta hyväksynyt, että tämä prosessi voi olla tylsähkö, kun työssä ei ole vaihtelua. Kun olin ennakkoon tiedostanut asian, ei tekeminen sitten lopulta ollutkaan niin tylsää kuin olin ennakkoon varautunut. Seuraavaksi sainkin kutoa itselleni paitaa ja lahjaksi sukkia. 

Kommentit