Sukat jos toisetkin

Loppuvuodesta 2021 tuli kudottua vielä muutamat sukat lahjoiksi. Ensimmäiset kudoin ystävälleni valmistujaislahjaksi. Valmistuvalle sairaanhoitajalle malliksi valikoitui JonSukkien inspiroima sukka, jonka sydänkäyrän piirsin kuvasta paperille. Kunnia kuviosta kuuluu siis sen alkuperäiselle kehittäjälle. Ensin ajattelin, että kuvio pitäisi jälkikäteen jäljitellä tai tehdä tikapuutekniikalla välttääkseni pitkiä langamjuoksuja. Kun katselin piirrosta tarkemmin, totesin, että kuvio on kuitenkin ihan kudottavissa.

Lanka: Socki Stonewash poistunut väri, 7 veljestä luonnonvalkoinen (010) ja poistunut ruskea
Puikot: 3mm sukkapuikot
Alun resorissa on 48 silmukkaa ja samoin tummanruskeassa kuvioinnissa. Sydänkäyrää varten lisäsin 2 silmukkaa. Kantapää on tavallinen vahvistettu kantapää.

Näiden sukkien kanssa kävi vielä niin, että olin niitä niin innoissani paketoinut postiin, että unohdin ottaa kuvan ennen lähetystä. Tässä sukka on siis jo saajan jalassa, kun pyysin ottamaan kuvan minulle. Hyvin näyttää istuvan!

Toiset sukat, tai oikeastaan toiset ja kolmannet, olivatkin sitten menossa lapsille joululahjaksi. Varsinaisesti tein sukat jo kevään puolella, mutta koko oli vielä mysteeri. Olinkin sitten tehnyt terästä 4cm liian pitkän, joten muokkaushommiksihan se meni. Lopullinen jalkaterän mitta on hieman alle 14cm.

Lanka: Novita Nalle kukkaketo (802)
Puikot: 2,5mm sukkapuikot 

Ensin tein sukan frillaosan tämän ohjeen pienemmän koon mukaan, jossa lopussa on 48 silmukkaa. Sitten kudoin toisilla puikoilla 48 silmukalla 2o, 2n -resoria 10 kerrosta, minkä jälkeen yhdistin resorin ja frillan asettamalla resorin frillan sisälle ja kutomalla osien silmukat yhteen. Jatkoin resoria vielä 30 kerrosta ja kavensin ennen kantapäätä pois 4 silmukkaa (jäljellä 44). Alkuperäisen jalkaterän kudoin noilla silmukoilla, mutta lopullista pienempää kokoa varten kavensin kiilakavennusten aikana 40 silmukkaan, jottei jalkaterästä tulisi muodoton. Ensimmäisen jälkeen seuraavat kolme sukkaa olikin helppo tehdä, kun kaava oli valmiina. 

Näidenkin sukkien kanssa meinasi kuvauksen kanssa käydä köpelösti. Siispä paketin purkuun, kuvaus ja takaisin pakettiin. 

Kommentit