Edgar-villapaita

Bongasin paidan ohjeen Instagramista samaan aikaan, kun päätin alkaa tehdä Kuutar-paitaani. Molemmat mallit on suunnitellut Sari Nordlund. Ajatus paidasta jäi odottelemaan sopivan langan löytymistä. Ensimmäisenä visionani oli tehdä paidasta syvän violetti, mutta sellaista lankaa ei löytynyt oikean paksuisena. Sitten löysin Borgo de' Pazzin Lunan sähkönsinisenä. Rakastuin. Tilasin lankaa erään suomalaisen lankaliikkeen verkokaupasta, mutta liike ei koskaan saanut lankaa eikä tietenkään siten voinut lähettää sitä minulle. He eivät tienneet, miksi lankaa ei tullut heille, mutta epäilen värin olleen poistuva, koska sitä ei löytynyt mistään muualtakaan. Kerta olin sopivan langan löytänyt, päätin vain vaihtaa väriä enkä etsiä uutta lankaa. Seuraava ihastukseni oli tämä keltainen, jota ei sitäkään meinannut löytyä netin kaupoista, mutta löytyipä kuitenkin.

Malli: Edgar
Lanka: Borgo de' Pazzi Luna keltainen (53)
Puikot: 3,5mm ja 4mm pyöröpuikot
Langan työstäminen oli alkuun haastavaa, koska langan säikeet ovat löyhät. Kutominen alkoi kuitenkin tuntua rentouttavalta hyggeilyltä, kun kutomiseen täytyi keskittyä enemmän kuin yleensä. Kaarrokkeen patentti oli mielekästä kutoa, koska kuvio on lopulta melko yksinkertainen ja valmistuu nopeasti. Tylsyyteen meinasin vajota jälleen sileällä osuudella, mutta siitäkin selvittiin hyvien tv-sarjojen avulla. Lankaa kului himpun verran päälle 13 kerää, kun jouduin päättelykierroksella ottamaan lankaa vielä uudesta 14. kerästä.

Ihastuin tähän paidan malliin pussihihojen vuoksi, mutta nyt valmiina ne ovat hieman pettymys. En tiedä, oliko käsialani tiukempaa kuin ohjeenmukainen vai mistä johtuu, että hihat ovat tönkön kankeat. Lanka ainakin oli täysin saman paksuista mittojen perusteella. Ehkä ne käytössä asettuvat, mutta näin uutukaisena ne ovat massiivisemmat kuin toivoin. Näin jälkikäteen arvioituna minun olisi varmaan pitänyt tehdä paita kokoa pienemmäksi, jotta olisin saanut siitä myötäisemmän ja mieleisemmän. Ehkä joskus tulee tehtyä paita uudestaankin, mahdollisesti eri langasta. 

Kommentit