Kesämyssy vauvalle

Vuoden alussa ystävältä kuului vauvauutisia. Hänelle olisi tulossa vauva kesän alussa. Muiden tuttujen vauvoille tein myssyjä viime vuonna, mutta ne olivat kylmemmän kelin myssyjä. Kesävauvalle halusin tehdä keveämmän hatun puuvillalangasta. Puuvillainen myssy suojaisi auringolta hiostamatta liikaa.

Puikot: 3mm sukkapuikot 
Lanka: Drops Muskat petrooli (74)

 
Valitsin langaksi Dropsin Muskatin, koska minulla jäi sitä yli Avena-paidastani (blogipostaus on tulossa) ja siitä löytyi sopivan raikas väri. Mallin etsin Dropsin sivuilta ja löysin itseäni kiinnostavan pitsikuvion. 

Myssy aloitettiin kutomalla ensin pitsi ja sitten jatkettiin takaosan ainaoikeaan. Jälkikäteen hoksasin, että olisi kannattanut pingottaa pitsi ennen takaosan tekoa. Takaosan kanssa pingottaminen oli hieman haastavaa, mutta otin avuksi taitellun kylpypyyhkeen, kuten alla näkyy. 

Jätin myssystä nirkkoreunuksen ja niskan reikärivit tekemättä, koska myssy oli mielestäni nätti jo ilman niitä. Siispä päädyin soveltamaan nauhat, koska ne olisi pitänyt pujotella niskan reikiin. Kudoin nauhat neljän silmukan pyörönä ja kiinnitin mielestäni sopivaan kohtaan. Toivottavasti myssystä tuli sopiva ja toimiva! 

Kommentit