Avena-paita

Näin tämän paidan kuvan Instagramissa ja ihastuin kaarrokkeen viljamaiseen kuvioon. Ostin ohjeen ja aloin miettiä, minkä värisen paidasta haluan. Värejä haarukoidessani totesin minulla jo olevan aika monta villapaitaa, joten olisi kiva kutoa lämpimimmille keleille paita. Siispä puuvillalankaa! Päädyin Dropsin Muskatiin sen edullisuuden ja värikartan perusteella. Kun esittelin siskolleni valitsemiani värejä, hän totesi, että ei ikinä. Valitsin ne värit silti! Omaan värisilmääni turkoosi ja violetti näyttäisivät sähäkältä yhdessä – ja olen tyytyväinen valintaani.

Malli: Avena
Lanka: Drops Muskat munakoiso (38) ja turkoosi (32)
Puikot: 3mm, 3,25mm ja 3,5mm pyörö- ja sukkapuikot

Näin alkuun sanottakoon, että puuvillalanka oli kyllä haastavampi kirjoneulelanka kuin villalanka. Villalanka kai jokseenkin joustaa neuleessa, jolloin se antaa myös paremmin anteeksi kireysvaihteluita kuin joustamaton puuvillalanka.

Puikkokokoa jouduin hieman kokeilemaan ja aloitinkin kaulalta pariin kertaan alusta ennen kuin olin tyytyväinen neuletiheyteen. Kaarrokkeen kirjoneuleeseen tullessani hieman kirosin, etten aiemmin ollut tajunnut, kuinka pitkiä langanjuoksuja työhön tulee. Muistaakseni pisimmät olivat 11 silmukkaa, jolloin takana kulkevaa lankaa oli pakko sitoa juoksun puolivälissä. Yleensä en tykkää pitkistä juoksutuksista, kun langan sitomiset saattavat näkyä työn oikealle puolen, etenkin jos kirjoneule venyy päälle asettuessaan. Noh, tässä ei kuitenkaan muita vaihtoehtoja ollut. Eivätkä sitomiset onneksi näykään, kun sain lotottua oikean koon itselleni.

Sittenhän se ei ollut kun ohjeen mukaan kutomista. Jotenkin yllätyin ohjetta lukiessa, kun se ei ollutkaan niin selkeä kuin aiemmat paitani, joiden ohjeet on kirjoittanut Sari Nordlund. Tottahan toki suunnittelijoilla on omat tapansa kirjoittaa ohjeet, mutta tykätessäni Nordlundin tavasta kirjoittaa ohjeita en ollutkaan ajatellut, että sen voi tehdä toisinkin. Avenan ohjeen luku oli siis jokseenkin työläämpää, kun tekstissä osiot eivät erottuneet niin hyvin toisistaan kuin mihin olin tottunut.

Valmistahan tästä paidasta tuli jo keväällä, mutta kuvaaminen jotenkin jäi. Tätä tekstiäkään en kirjoittanut tehdessä, kuten yleensä, joten aivan kokonaan en enää tekoprosessia muista. Hyvä paita kuitenkin tuli ja nämä värit ilostuttavat minua todenteolla! 

Kommentit