Virkatut kilpparit

Alkuvuodesta saimme ilouutisia lähipiiristä, että neljällekin tutulle pariskunnalle oli tulossa perheenlisäystä. Mitäs tekee käsityöläinen? Alkaa tietenkin ideoimaan ristiäislahjoja!

Olin nähnyt Kajaanissa Ekotar Designin puodissa söpön pienen virkatun kilpikonnan, joka oli tehty pörröisestä langasta. Kun pienokaisuutisia tuli, syttyi heti idea tehdä näitä kilpikonnia vauvoille halittavaksi. 


Lanka: Alize Velluto
Koukku: 6mm

Kilpikonnan ohje oli oikeastaan tosi yksinkertainen. Kiinteitä silmukoita spiraalina lisäten ja vähentäen. Tätä kilpikonnaa ei tarvinnut edes ommella kasaan, vaan sekin tehtiin virkkaamalla. Tuon yhdistämisen sanallista ohjetta en ihan ymmärtänyt, mutta koko ohje löytyi onneksi myös videolta

Ohjeesta poiketen tein silmät puuvillalangalla kirjomalla, koska en uskonut turvasilmien pysyvän pienten käsittelyssä paikallaan paksussa langassa. Yllä olevalle ensimmäiselle kilpikonnalle tein pistemäiset silmät, mutta seuraaville Instagramista löytyneen vinkkivideon mukaiset hymyileväiset silmät. 

  
Kuten näkyy, kilpikonniin tarvittiin kahta väriä. Ainakin minun käsialallani ja koukkuvalinnallani keristä riitti kahteen kilpikonnaan, kun värit vaihtoi päinvastaisiksi. 

Tarkka kuvien katselija saattoi huomata, että kilpikonnia onkin enemmän kuin neljä. Jokaiselle on kuitenkin saaja jo tiedossa! Vauvauutisia tuli tälle vuodelle vielä lisää ja lopulta lähipiiriin tulee kuusi vauvaa tänä vuonna.

Ristiäislahjaideointi ei toki loppunut näihin otuksiin, vaan lisäksi oli luvassa myös vaatetta. Niistä lisää seuraavassa julkaisussa.

Kommentit